Nieuw en fantastisch: Lumines M22

By Sophie nog geen reacties Nov 16, 2020 Terug naar blog overzicht

Nieuw en fantastisch: Lumines M22

Vanaf VANDAAG introduceer ik drie geheel nieuwe lasertherapieën, waarmee ik in de toekomst veel cliënten erg blij kan maken. Ik gebruik hiervoor de befaamde Lumenis M22, een systeem met drie laserkoppen en een IPL module. Ik ben er enorm trots op en hebben veel zin om er mee aan de slag te gaan!

In dit blogbericht brengen ik jou op de hoogte welke huidklachten ik met dit systeem kan behandelen en leg ik uit hoe de laserskoppen en IPL module werken in de huid. Vandaag staat de laserkop de Erbium:Glass centraal. Een laser waarmee ik non-ablatieve fractionale lasertherapie uitvoer.

Non-ablatieve fractionele lasertherapie (echt mijn favoriet!)

Met non-ablatieve fractionele lasertherapie behandel ik voornamelijk huidveroudering waarbij rimpels, lijntjes en huidverzakking van de kaaklijn en hals centraal staat. Maar ook kunnen acnelittekens, chirurgische littekens en striae perfect behandeld worden.

Hoe werkt de non-ablatieve fractional laser in de huid?

De laser werkt bevat een Erbium:Glass en heeft een golflente van 1565 nm. Hierdoor komt de laser in de dermis. Doormiddel van warmte ontwikkeling gaan huidcellen waaronder de fibroblasten nieuw collageen en elastine vezels vormen. Hierdoor neemt het volume in de huid geleidelijk toe, trekken rimpels en lijntjes glad en wordt de huid elastischer, egaler en glanzender.

Non-ablatief houdt in dat de laser kleine kanaaltjes huid opwarmt zonder hierbij de huid daadwerkelijk te verdampen (zie afbeelding). Hierdoor is de kans op infectie en andere potentiële bijwerkingen zoals pigmentvlekken minimaal, in vergelijking met ablatieve lasers, zoals de CO2 laser en de Erbium:YAG laser of de Tixel.

Schermafbeelding 2020-11-16 om 11.24.35.png

Fractioneel betekent dat de laserpulsen in fracties heel dicht naast elkaar loodrecht in de huid worden gezet. Het grote voordeel hiervan is dat de intacte huidcellen rondom de laserpuls zorgen dat de huid sneller geneest en de client minder last heeft van langdurige roodheid, zwelling of korstjes. Veelal kunnen cliënten gewoon weer aan het werk of andere dagelijkse bezigheden hervatten.

IMG_3770.jpg

Meer informatie? Binnenkort valt er veel meer te lezen op de vernieuwde website van FIE Huidkliniek. Voor nu staan alle consulten volgeboekt. Mee doen met het volgende behandeltraject? Boek hier een intakegesprek.

nog geen reacties

  • Nog geen opmerkingen

Reageren:

Your email address will not be published. Required fields are marked *