IPL ontharingsapparaatje effectief en veilig?

By Sophie nog geen reacties Feb 27, 2020 Nieuws Terug naar blog overzicht

IPL ontharingsapparaatje effectief en veilig?

Het klinkt fantastisch. Een handzaam IPL (Intense Pulsed Light) ontharingsapparaatje voor thuisgebruik. Uitgevoerd wanneer het jou uitkomt én lekker voordelig. Je bent niet de enige die er zo over denkt. De IPL ontharingsapparaatjes gaan als warme broodjes over de online toonbank. Maar is zo'n apparaatje eigenlijk wel zo “lekker makkelijk”. En vooral.. Is zo’n apparaatje effectief én veilig?

136611886_m.jpg

Lage energie

Een IPL ontharingsapparaatje voor thuisgebruik werkt met een veel lagere energie in vergelijking met professionele apparaten. Door een te lage energie ontstaat onvoldoende warmteontwikkeling in de haarzakjes. Hierdoor worden de stamcellen niet goed beschadigd waardoor de voedingsbodem voor een haar blijft bestaan. Met als gevolg dat haren weer snel terug groeien.

Wist je dat er in verschillende onderzoeken wordt beschreven dat door te lage energie de haargroei juist toenam!? Denk maar eens aan een plantje in een kas. Is een kas warm maar niet heet dan stimuleert dit de groei van het plantje zonder het plantje hierbij kapot gaat. Dit kan ook gebeuren met een haar. En dit wil je niet..

Risico op complicaties

Daarnaast is het gebruik van een IPL ontharingsapparaatje niet zonder gevaar. Het grootste bezwaar is wat mij betreft toch echt het risico op complicaties. Bij een verkeerd gebruik kan er schade ontstaan aan de huid. In het ergste geval brandwonden met blijvende huidverkleuringen of littekens. En deze kun je niet zomaar weer oplossen. Daarnaast zijn particulieren vaak niet voldoende op de hoogte omtrent leefregels voor- en na IPL gebruik. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een antizonnebrandcrème om donkere en lichte pigmentvlekken te voorkomen.

Mocht je opzoek zijn naar iets wat écht werkt en ook veilig is. Kies dan voor laserontharen met de LightSheer Diode laser (gouden standaard) én voor een gekwalificeerde behandelaar zoals een huidtherapeut.

lasrontharen na 1 behandeling.png

Wist je dat je bij FIE jouw oksels al kan laten laseren voor 120 euro per behandeling? Na 1 behandeling al mooi resultaat (zie bovenstaande foto's) Boek hier een intakegesprek.

Groetjes,

Sophie Huidtherapeut FIE

nog geen reacties

  • Nog geen opmerkingen

Reageren:

Your email address will not be published. Required fields are marked *