Corona en handeczeem

By Sophie nog geen reacties Mar 23, 2020 Nieuws Terug naar blog overzicht

Corona en handeczeem

Wat zijn we goed bezig. Of toch niet?!

Om het coronavirus tegen te gaan wassen we veelvuldig onze handen en boenen we onze deurklinken schoon. Alles om het virus niet door te geven aan mensen die we lief hebben en om risicogroepen zoals je lieve buurvrouw met rollator en astma te beschermen.

Loon resultaat handen.png

Maar wat zie ik orthoergisch contacteczeem nu vaak terug in de kliniek (zie nummer 2 op foto) door dit geboen! Dit eczeem wordt veroorzaakt door irriterende stoffen in handzeep en schoonmaakmiddelen. Iedereen kan orthoergisch contacteczeem krijgen, je hoeft er niet allergisch voor te zijn.

👉 TIP van FIE: kies voor een milde handzeep. Een tip voor jou om orthoergisch contacteczeem te voorkomen en te verminderen. Kies voor een milde handzeep. Het liefst een pH neutrale. Vet je handen direct na elke wasbeurt in met een parfumvrije en herstellende handcrème. Kies een creme die lekker snel intrekt zodat je gewoon door kan gaan met activiteiten (oké nu is er echt geen smoesje meer om niet te werken). Nog een leuke tip: smeer voor het slapen gaan je handen in met een dikke laag Original Vaseline. Je huid zal de volgende morgen als herboren zijn!

Wil jij een pakketje ontvangen met de juiste pH neutrale handzeep, een fijne handcrème én huidtherapeutisch advies hoe je om kan gaan met orthoergisch contacteczeem? Bestel het pakketje dan nu voor 30 euro via de contact pagina van FIE.

Oh en niet te vergeten! Op de foto is tevens het mooie resultaat te zien van het verminderen van lentigo senilis/solaris oftewel zonnevlekken (zie nummer 1 op foto). Deze cliënt, man (43 jaar) die erg van zeilen houdt, heb ik behandeld met 1 chemische peeling (!) bestaande uit trichloorazijnzuur.

Stay Healthy!

Liefs,

Sophie Huidtherapeut FIE

nog geen reacties

  • Nog geen opmerkingen

Reageren:

Your email address will not be published. Required fields are marked *