Blog cursus skincare stap:5
Last but not least! De laatste stap van jouw skin care routine: een SPF, ook wel zonnebrandcrème genoemd. Omdat dit de allerbeste rimpel crème is die je kunt gebruiken, want UV-straling doet huidcellen sneller verouderen. Daarnaast voorkom je met een SPF de vorming van couperose, pigmentvlekken en huidkanker.
Wist jij dat er verschil zit in de filter van een SPF? Ik leg het je uit!
Er zijn er twee soorten zonnefilters op de markt: de chemische filters en de fysische (minerale) filters. Een chemische filter absorbeert UV-straling in de huid en reflecteert UV-straling van de huid. Een chemische filter absorbeert alleen UV-straling.
Fysische filters zijn vindbaar in de INCI-lijst onder de namen: Tinosorb, Titaniumdioxide, en Zinkoxide. Het kenmerk van fysische filters is dat het ingrediënt een witte waas achter laat op je huid.
Cosmetisch gezien niet prettig. Daarom worden de fysische filters geknipt in microscopisch kleine stukjes. Hierdoor zie je er niets meer van en werkt het product nog even goed. Zijn deze deeltjes schadelijk? Jetske Ultee schreef hier een interessant stukje over en liet zien dat diverse studies hebben aangetoond dat nanodeeltjes de huid niet ingaan.
Fysische filters zijn een must voor een lichte huid, zonneblaasjes en pigmentvlekken. Cliënten die ik behandel met licht of lasertherapie krijgen het advies om blijvend een SPF 50 met een fysische filter te gebruiken. Dit geldt voor elke dag in het jaar dus ook in de wintermaanden. Oh en wist je dat je een SPF ook kunt poederen? Voor je gezicht veel makkelijker dan smeren!
Laat die zomer maar beginnen!
Liefs,
Sophie
nog geen reacties
Reageren: