Blog cursus skincare: stap 1

By Sophie nog geen reacties Mar 15, 2021 Skincare Terug naar blog overzicht

Blog cursus skincare: stap 1

Bij elk type huid hoort een persoonlijk skin plan. Om het jou makkelijk te maken heb ik een 5-tal producten geselecteerd. Skin care is simpel. Als jij je houdt aan je skin plan zal jouw huid gezonder, stralender en frisser worden dan ooit!

Stap 1 CLEANSER

Een cleanser, ook wel gezichtsreiniger genoemd, is een absolute must have in goede skin care. Maak jij je huid niet schoon dan heb jij een grote kans op onzuiverheden en dofheid. Dit komt door de opstapeling van talg en dode huidcellen. Daarnaast veroudert je huid sneller! Je echt.. Tegenwoordig hangen er veel vieze dingen in de lucht; rook uit auto’s, fabrieken etc. We noemen dit vrije radicalen. Vrije radicalen zorgen voor cel schade waardoor je sneller rimpels krijgt. Schoonmaken dus die huid!

Een goede cleanser is een milde gel. Deze schuimt niet of minimaal. Je moet de cleanser gemakkelijk van je huid kunnen wassen. Let erop dat er weinig en voor gevoelige huiden tot geen parfum in de cleanser verwerkt is. Dit geldt eveneens voor alcohol. Dit zijn irriterende stoffen die de natuurlijke huidbarrière flink aantasten. Hierdoor ontstaan rode vlekken, schilfering of puistjes. Daarnaast voelt je huid inplaats van fris juist droog en trekkerig aan.

Een vette cleanser is evenmin fijn. Je huid voelt na het reinigen plakkerig aan in plaats van schoon. Weet wel dat voor een eczemateuze of overgevoelige huid een licht vette (lotion) cleanser wel passend kan zijn. Maar ook in deze situatie geldt: je huid moet wel schoon aanvoelen na gebruik.

604f93a809bfd114680573.jpg

Hoe gebruik je een cleanser?

Wat ik zelf altijd gebruik onder de douche is een natuurlijke exfoliatie spons. Dit is een zachte spons die ik nat maakt met lauw water. Hierop breng ik een kleine hoeveelheid cleanser aan, veelal een erwtje. Daarna masseer ik met de spons mijn huid in circulaire bewegingen. Gezicht.. maar ook hals en decollete. Wanneer ik de spons niet gebruik gebruik ik mijn gewassen handen. Hierna spoel ik de cleanser af. Opnieuw met lauw water. Wist je dat koud en heet water je huid uitdrogen?

Tip: is je huid gevoelig of droog in de wintermaanden, gebruik dan alleen de cleanser in de avond en lauw water in de ochtend.

Wil jij een cleanser bestellen die echt past bij jouw huidtype? Stuur mij een berichtje. Dan krijg jij een persoonlijk advies!

Tot morgen voor mijn nieuwe blog.

Liefs,

Sophie

nog geen reacties

  • Nog geen opmerkingen

Reageren:

Your email address will not be published. Required fields are marked *